AVON Varna - сайт за AVON във Варна - Една терапия - 5 нива към здравата коса hitandrun-viable

Една терапия - 5 нива към здравата коса

Терапия за коса с арганово масло от Мароко

"Терапията с арганово масло от Мароко е прекрасна!

Само с няколко капки косата ми става копринено-мека и пълна с блясък."

Фърги

Аргановото масло от Мароко, наричано още "течно злато" има множество ценни качества:

 • Anti-ageing ефект - Маслото е богато на важни мастни киселини, особено линоленова киселина, предшественик на витамин Е – овлажнява кожата, силен антиоксидант е и се бори срещу стареенето на кожата. Съдържанието на важните масни киселини спомага за коригирането на неизбежните недостатъци, които се появяват с годините и чийто резултати са дехидратацията на кожата и загубата на еластичност. Възстановява и защитава кожата от изсушаване и вредни външни влияния, предотвратява преждевременното стареене. Маслото от арган свързва свободните радикали и така забавя стареенето на кожата.
 • Успокояващ ефект: намалява ефекта от раздразнената кожа, успокоява акне и чувствителна кожа и способства за липсата на белези;
 • Разкрасяващ ефект: Съдържа сапонини, които поддържат кожата гладка и мека, а също и стеролини (растителни стероли), които елиминират възпаления и екземи, подобряват възстановяването на кожата и запазват влагата в нея. Използва се активно при производството на козметични кремове, тъй като възстановява хидролипидния слой на кожата и подобрява състоянието на клетките на дермата, укрепва корените на косата, заздравява раничките, препоръчва се за всекидневна употреба на плажа. Маслото способства и за подмладяване на кожата, хидратация и изглаждане на бръчките;
 • Ефект върху скалпа и косата: редуцира прекомерната сухота на косата и подобрява гъвкавостта на косъма и кожата на скалпа, като поддържа косата жива и дълга без накъсване и цъфтене. Придава блясък и обем на косата. .Благодарение на мощните  антиоксидантни съединения, присъстващи в маслото, косата не само хидратирана и съживена,но се повлияват и проблеми свързани с косопад. - Маслото от арган е отличен овлажнител.Той дава красив блясък и жизненост  на иначе суха и неуправляем коса.
  > При редовно масажиране на скалпа с арганово масло се повлиява удебеляване на тъмката коса и ...
  > При редовно масажиране на скалпа с арганово масло се повлиява удебеляване на тъмката коса и стимулира растежа
  > Маслото от арган действа благотворно на заболявания на скалпа като пърхот, псориазис или екзема. Това масло не само има   анти-окислителни свойства, тя също така притежава анти-микробни свойства, които защитават скалпа от гъбични инфекции, които възпрепятстват растежа на косата и причинява проблеми с косата в бъдеще.
  > Използвано като част от топла терапия за масло от арган ви дава мека, бляскава коса, която е достатъчно издръжлива, за да устои на накъсване.
  > Употребата на аргановото масло в краищата на косата ги предпазва от заплитане
  > Аргановото масло би могло да се прибави в боята при боядисване за да предпази скалпа от раздразнения и сърбеж.
 • Ефект върху ноктите: помага за заздравяване на ноктите и ги предпазва от нацепване. Употребата върху ръцете и стъпалата е един приятен начин да върнем усещането за комфорт в стъпалата и краката. Изключително подходяща за педикюр у дома;
 • Ефект върху сърцето, кръвта и защитните сили на организма: 80% от самото масло са ненаситени мастни киселини и омега-6 мастни киселини, полезни за сърцето и съдовете. Съдържа антиоксиданти и витамини А и Е, а също и вещества от типа на антибиотиците и фунгицидите. По съдържание на токофероли, маслото от арган превъзхожда зехтина 3 пъти. То съдържа вещества способстващи за подобряване циркулацията на кръвта, храносмилането и укрепването на защитните сили на организма. Подпомага функциите на черния дроб, стимулира клетъчния обмен и подобрява междуклетъчния материал.
 • Доказан ефект срещу ремватични и артритни болки.
 • Ефект срещу напукани устни и пети.

 

AVON AT серия с арганово масло от Мароко


Последна промяна (Понеделник, 30 Юли 2012 08:06)